Zuid57 Ondernemen, cultuur en ontmoeten.

Theater Dakota

Theater en Filmhuis Dakota is sinds november 2011 hét theater en filmhuis van stadsdeel Escamp met de nieuwste films en een verrassende veelheid aan voorstellingen. Van cabaret tot muziek en van toneel tot jeugdvoorstellingen en dans.

Theater Dakota richt zich op het stadsdeel Escamp en wil de inwoners graag betrekken bij het theater. Dat doet Dakota door het mogelijk maken dat stadsdeelbewoners optreden en gastprogrammeren bij terugkerende Dakota-voorstellingen, zoals het jaarlijkse lentefeest (o.a. een open podium met diverse culturen uit het stadsdeel), de serie ‘Escamp presents’ (theater voor en door Escamp) en Dakota's Werelddans. Daarnaast ondersteunt Dakota eigen initiatieven van cultureel diverse stadsdeelbewoners, zoals het zangtraject Level UP!, het optreden van Turkse zanggroepen uit Escamp, het optreden van wijkorkest Morgenstond en festival De Verbinding. Vaak zijn er voorprogramma's door talent uit de wijk in onze foyer. 

Bekijk hier de gehele programmering van het theaterseizoen september 2017– juni 2018.

De capaciteit van de theaterzaal is 184 stoelen. De filmzaal, een samenwerking met Filmhuis Den Haag, heeft 63 stoelen. Deze ruimtes zijn tevens te huur, evenals de studio (capaciteit 70 personen) en de spiegelzalen (nieuw in Dakota!).

Wist u dat u bij Theater en Filmhuis Dakota ook een hapje kunt eten? Voor of na een voorstelling/film of gewoon zomaar. U bent ook van harte welkom voor de lunch, een borrel of een kop koffie. 

Theater en Filmhuis Dakota is Haags cultuuranker, een inspirerende plek die op een toegankelijke manier kunstzinnige en culturele activiteiten aanbiedt. Als cultuuranker richt Theater en Filmhuis Dakota zich op cultuureducatie met Haagse scholen, jongeren en ouderen.

Agenda

23-03-2019 16:00

Spider-Man: Into The Spider-Verse (NL)

Nieuwste animatiefilm over een middelbare scholier en superheld Miles Morales. Hij moet het opnemen tegen de kwaadaardige inheritors die de spider-personages willen uitroeien.

23-03-2019 18:15

Green Book

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

23-03-2019 20:15

Funda Mujde

Onder de regie van Celil Toksöz worden Funda’s verhalen omgezet tot een hilarische voorstelling over de blik van ‘de Ander’, Funda’s lief én leed en het verschijnsel van ‘aanstellen’ in onze huidige maatschappij.

23-03-2019 20:45

Green Book

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

24-03-2019 10:00

La Grande Bellezza

La grande bellezza geldt als de La dolce vita voor de 21e eeuw, met een hoofdrol voor de eeuwige stad: Rome. Met 250.000 bezoekers was het de bestebezochte Italiaanse film in Nederland in jaren.

24-03-2019 13:15

Borgman

Borgman werd als eerste Nederlandse film in 38 jaar tijd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes.

24-03-2019 15:30

The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson heet ons welkom in een statig Europees hotel ten tijde van het interbellum. Binnen wachten de doldwaze avonturen van conciërge M. Gustave (Ralph Fiennes) en zijn piccolo Zero Moustafa (Tony Revolori).

24-03-2019 17:30

Moonlight

Schitterende film over Chiron die opgroeit in een harde buurt van Miami, waar hij worstelt met de afwezigheid van zijn vader, de verslaving van zijn moeder en zijn sluimerende homoseksualiteit. Winnaar van de Oscar voor de beste film van 2017.

24-03-2019 19:45

Black Swan

Een horror deluxe van Darren Aronofsky (The Wrestler, Requiem for a Dream). Met een indrukwekkende rol van Natalie Portman als breekbare ballerina op ramkoers richting waanzin.

24-03-2019 20:15

Ramadan Conferance (Try Out)

Het Huis van Asporaat introduceert de Ramadan Conference met Najib Amhali, Anuar en Rayen Panday!