Zuid57 Ondernemen, cultuur en ontmoeten.

Over Zuid57

Zie, proef en beleef het in Zuid57

Bezoek een theatervoorstelling of kom naar de film. Bekijk de lopende tentoonstelling of doe mee met creatieve cursussen en workshops. Kom langs bij de bedrijven of kom zelf ondernemen vanuit ZUID57. Maak gebruik van de evenementen en vergaderfaciliteiten of spreek af in het Café onder het genot van een kop koffie, een drankje of een hapje.

Ondernemen in ZUID57
In de voormalige school zijn moderne en volledig afgewerkte bedrijfsunits gerealiseerd met een goed klimaat en veel (dag)licht. Het pand, in 1957 ontworpen door architect Sjoerd Schamhart, is in 2012 volledig gerenoveerd onder leiding van architectenbureau Studio Leon Thier. Het interieur is ontworpen door Workshop of Wonders. Op veel plekken is het gebouw in orginiele staat teruggebracht. Nieuwe toevoegingen hebben een duidelijk herkenbare eigentijdse styling.

Zuid57 huisvest een bijzondere mix aan culturele en ambachtelijke activiteiten in de wijk Escamp (Den Haag)

  • THEATER DAKOTA programmeert er haar voorstellingen, concerten en films.
  • Diverse aanbieders geven er CURSUSSEN EN WORKSHOPS in dans, theater, beeldende kunst, muziek, schrijven, beeld en media.
  • 35 ambachtelijke en creatieve ONDERNEMERS runnen hun bedrijf in ZUID57
  • Bedrijven en bewoners ontmoeten elkaar in de vergaderruimtes of in CAFÉ ZUID57 onder het genot van een lunch, een borrel of een diner

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vestia Gemeente Den Haag